Vakantie!

Afgelopen zaterdag is de Tour de France begonnen. Heerlijk! Rond 17.00 lekker op het bankje hangen en dan de ontknoping van de Tour bekijken. Je kunt mij niet blijer maken. In de eerste week de sprinters Kittel, Cavendish en Greipel in de gaten houden en daarna lekker genieten van vrijbuiter Sagan (held!) en de klassementsrenners in de bergen. Prachtig vind ik het. Elke zomer weer. Het fietswereldje werd vorige week trouwens opgeschrikt. Dopinggevalletje. De Portugees André Cardoso van Trek-Segafredo was betrapt op het middel Erythropoietin. Epo. In een officiële verklaring vertelde Cardoso: “Ik heb op de eerste rij gezeten en heb gezien hoe doping mijn geliefde wielersport kapot heeft gemaakt. Ik wil daar nooit onderdeel van zijn.” Vind ik grappig. Tegen doping zijn maar het wel gebruiken. Haha! Mooi bedacht, toch? Ik heb het thuis ook geprobeerd, een cardosootje.
“Lieverd, ik heb een Tinder-profiel aangemaakt en vanaf morgen ga ik vreemd.”
“Vreemdgaan? Waarom dan?”
“Omdat ik tegen ontrouw ben.”
U begrijpt, de scheidingspapieren zijn aangevraagd.
Hoewel de Tour de France de legendarische berg de Mont Ventoux dit jaar niet aandoet is het wel een bijzonder jaar voor de Reus van de Provence. Het is 13 juli namelijk exact 50 jaar geleden dat de Engelsman Tom Simpson erop kwam te overlijden. Simpson overleed door een combinatie van grote hitte, uitdroging, alcohol, amfetamine en Simpsons karaktereigenschap om nooit te willen opgeven. Ikzelf ben van doel om dit jaar van Koudum naar de Mont Ventoux fietsen. Even een droompje waarmaken. Het kan ook de Stelvio worden (de vrouw wil liever naar Italië).
Een zomervakantie is natuurlijk het perfecte moment om zo’n sporttrip te maken. Je kunt het ook simpeler houden. Een georganiseerde trip. Jezelf één week de tijd te gunnen om een nieuwe sport te leren. Surfen, kitesurfen of golfsurfen, bijvoorbeeld. Kan gewoon in Nederland. Op Vlieland, Terschelling, IJsselmeer of ergens aan de kust. Of klimmen in de Ardennen. Vaak hele toffe vakanties die in een relaxte sfeer plaatsvinden. Zitzakken, lounge bags, kampvuurtjes en een gitaartje, dat werk. Even googelen en klaar is Kees! Ach, wat je ook kiest, als je er maar van geniet en uitgerust terugkomt. Ik wens jullie in ieder geval een hele fijne en sportieve vakantie toe!

 

 

Geplaatst op 2 maart 2019


Meer Nieuws

9 jun
My Friend Sam

28 jul
Release Nummers van Toen!

23 jun
Jan & Jan - Mental Coaching

2 jan
Sportzomer! - Column Dagblad van het Noorden/ Leeuwarder Courant

2 jan
Nieuwjaarsvoornemens! - Column Leeuwarder Courant/ Dagblad van het Noorden

28 dec
Jan & Jan - Kleine Komedie

28 dec
Jan & Jan - Elfstedenhal!

28 dec
Jan & Jan - Rugby!

9 dec
test 1