Jan Hospes

Recensies

 • Omrop Fryslan - Wim Brons

 omropfryslan."Jan Hospes maakt aanstekelijke, frisse en laid back liedjes die hier en daar doen denken aan de mood van Jack Johnson. Zijn nummer 'Summer in my head' was hier een dikke zomerhit op de radio bij de skûtsjesilerij, kaatsen en alle andere zomer evenementen waar Fryslân groot in is. Jan is zelf ook geen onverdienstelijk sporter en dat alles paste perfect in het zomerplaatje hier."                              

wim_brons

 

*Wim Brons, presentator en muziekredacteur Omrop Fryslan

 

 

 • Omrop Fryslan - Geert van Tuinen
  Als recht geaarde Fries en sportliefhebber kende ik Jan Hospes natuurlijk van de kaatsvelden. Maar toen Jan mij een demo bezorgde van zijn compositie ‘Summer in my head' begreep ik meteen dat hij het in het muziek wel eens verder zou kunnen schoppen dan in de (kaats) sport.  ‘Summer in my head' was een eye-opener.  Een heerlijk nummer, lekker geproduceerd en doordrenkt met die aanstekelijke, beetje nasale stem van Jan. Een ultiem zomerliedje.  Ik stond niet alleen in mijn enthousiasme.  Ook de muziekredacteuren van Omrop Fryslân voelden ‘the vibes' van het nummer.  'Summer in my head' kwam in de zogenaamde rotatiebak en dat betekende dat de markante stem van Jan regelmatig door de Friese ether schalde.  Dat Jan op het mini-album "The vibes are on" ook een Friestalig kaatsliedje zette, tekent de aard van deze sport- en muziek liefhebber.  Ik kijk met veel belangstelling uit naar nieuw materiaal van Jan Hospes.
  De start was veelbelovend. Ik denk dat hij het gaat maken.

geert_van_tuinen_120

 

Geert van Tuinen: Freelance programmamaker Omrop Fryslân

 

 

 

 

 

 

 • Tweet Jan Ykema, Olympische zilverenmedaillewinaar '88 en follower van Jan op twitter (janhospespuntnl):twitter_120
 •       "janhospes.nl: een muzikale, creatieve en sportieve aanbeveling!!!!"
  jan_ykema_2_400
  • Karel Nijman, PC-winnaar 2003 en lid van kaatsteam Randstad. Jan heeft columns voor zijn website geschreven.

 

Jan heeft gevoel voor schrijven. Zijn stukken zijn doordrenkt met passie voor het kaatsspel en daarnaast heeft hij  een uitermate scherp observerend oog, werkelijk niks ontgaat hem. Ook heeft Jan het vermogen om ongekroonde helden op een voetstuk te plaatsen en gekroonde helden (koningen) nog heroïscher te maken - hij begrijpt namelijk dat het verschil tussen deze beide soms maar flinterdun is.
Humoristisch, attractief en plezierig om te lezen, dat zijn Jan z'n stukken. Wat Jan mijns inziens op ‘t kaatsveld heeft laten liggen (te veel), maakt hij tegenwoordig ruimschoots goed met de pen en met z'n muziek. We zijn blij dat we dit talent aan ons kaatsteam hebben kunnen binden. Kijk voor z'n columns op: www.boppeslach.nl. En check dan met name de ode - De Keatsbal - die Jan heeft geschreven voor mijn oud-teammaat karel_nijmanRutmer van der Meer, die tot tranen toe geroerd was.


Met vriendelijke groet,

Karel Nijman

 

 

 

 

 • twitter_120Tweets over Jan's schrijfwerk:

  #kaatsen   - Intrigerende column van Jan Hospes over 'wild-card' voor kaatsers op de PC. Serieuze discussie waard!

  #kaatsen - Mooie column #sportcanon-wannebe, Jan Hospes.
 • #janhospespuntnl - Ben net klaar met het boekwerk van janhospespuntnl, verslag over Elfstedentocht. Werkelijk schitterend!
 • Heerlijk verhaal van janhospespuntnl over zijn Elfstedentocht in 2012 #aanrader!
 • Bedankt voor het delen van het prachtige Elfstedenverhaal, @janhospespuntnl #beleving #topsport #emotie
 • Topprestatie van Jan Hospes! #elfstedenverslag #janhospespuntnl http://janhospes.nl/schrijfwerk/bekijken/59

 • Tweets over Jan z'n muziek na optreden Slam!FM

  #man met gitaar - 'Tjezus, man met gitaar is goed!!!'

  #man met gitaar - "Ik ben helemaal in m'n element, goeie man met gitaar..."

  #man met gitaar - 'Die mooie stem had ik helemaal niet achter Jan gezocht...'