Jan Hospes

Bidons!

Vraag Jan Hospes: Hé, Jan! Vakantieman! Long time no see! Hoe is het? En wat zijn je verwachtingen voor aankomend weekend, NK Sprint & NK Allround?


Antwoord Jan Ykema:
Hé Jan, ja het gaat goed met Ykemaatje! Toen ik je appje ontving was ik bezig met het signeren van m’n boeken. Ik heb er zo’n kleine honderd verkocht, Jan Ykema, pikstart, verslaving en comeback van een hypersprinter zal aankomend weekend als souvenir worden meegegeven aan genodigden van het Gewest Fryslân. Hartstikke leuk, natuurlijk! En ik ben er trots op!
Waar ik ook trots op ben is dat er vele talenten van het Gewest Fryslân deel zullen nemen aan het 1001004006866587_400_01NK Sprint en NK Allround. We zijn het best vertegenwoordigde gewest, Jan. Something to be proud of! Kijk, niet elke pupil is de toekomstige Sven Kramer of Ireen Wüst (hoewel ze daar zelf natuurlijk wel van overtuigd moeten blijven), maar juist voor díe jongens en meisjes is het zo mooi dat ze mogen starten dit weekend. Ze gaan iets meemaken wat ze de rest van hun leven bij zich zullen dragen: schaatsen in een vol Thialf! Geweldig, toch?! En deze groep, en ik mag dit zeggen omdat ik ze als trainer van dichtbij meemaak, verdient het ook.  Een deel van de groep is voor deze kampioenschappen nog op trainingskamp geweest in Erfurt. En weet je: ze hebben het zelf gefinancierd.  Door een actie te bedenken: bidons verkopen. Er ontstond een heus Gewest Fryslân-merchandise-team. De een regelde het ontwerp, de ander de bidons en weer een ander regelde het vervoer. Ja, dan ben je als trainer (zijn wij als trainers) heel trots. Dat zegt natuurlijk dat het met het groepsproces wel goed zit en dat wij ons werk wat dat betreft goed hebben gedaan. Maar het mooiste is natuurlijk dat de commitment die schaats(t)ers getoond hebben aan hun talent, wordt beloond met deelname aan een NK.


Verwachtingen
Bij de sprinters zal het bij de mannen naar alle waarschijnlijkheid gaan tussen Kai Verbij (wist je trouwens dat die jongen op dit moment immens populair is in Japan? Had er vorige week in één klap 20.000 volgers bij op Twitter, haha! Komt door een documentaire over hem die daar vorige week werd uitgezonden.),  Ronald Mulder, Kjeld Nuis en Hein Otterspeer, waarbij de laatste dankaiwinst_400 wel een goede 500 moet neerleggen. Mijn gevoel zegt dat Verbij het gaat worden, omdat die op beide afstanden het hele seizoen al heel snel is. Het meest constant ook. En het is een rustige jongen dus ik denk dat hij druk ook wel aan kan.
Bij de allrounders gok ik op Blokhuijsen. Mooi dat deze sympathieke jongen het plezier in het schaatsen weer terug heeft gevonden en dat ook weer uitstraalt. Bij de vrouwen vind ik het lastig om een voorspelling te doen. Moet je je ook niet aan wagen, Jan, kan alleen maar boze blikken opleveren, haha! We gaan het zien. Ik heb er in ieder geval érg veel zin in en ik hoop dat mijn pupillen het goed gaan doen. Zal ik de groeten even overbrengen aan Annemarie Thomas?  Groetjes uit Pingjum! Donderdag weer zingen!


 


 

Meer schrijfwerk

Share |