Sterk staaltje hardlopen in Berlijn!

Datum: 16 augustus 2009. Vol ongeloof sta ik te juichen en te springen op de bank. ‘The Lightning Bolt’ heeft zojuist weer toegeslagen. Hij heeft de 100 meter in 9,58 afgerond. 9,58! Een wereldrecord dus. Eenentwintig honderdsten sneller dan de met anabolen volgepompte Ben Johnson. Een compleet onmogelijke tijd. Com-pleet onmogelijk. Usain Bolt rules!

Daar waar andere topsprinters heden ten dage hun grens rond de 9,7 hebben liggen - of eerder nog ietsje daarboven - daar is Bolt in staat om hier met gemak onder te duiken. Wat iedereen al bevroede na zijn overwinning op de Olympische 100 meter in Peking 2008 is bewaarheid geworden: er zat nog rek in! Veel rek zelfs.

Waar Beethoven zich na zijn grootste prestatie (9e symfonie) in het Kärntnertortheater vijf maten te laat omdraaide om het applaus in ontvangst te nemen, daar start Bolt meteen met het vieren van zijn feestje. Hij is de snelste mens op aarde en wil dit weten ook. Bolt neemt zijn ‘overwinningshouding’ aan die we nog kennen van Peking, het jaar ervoor; beide wijsvingers wijzen naar de lucht, de ene arm gestrekt, de ander in een hoek van vijfenveertig graden. Een aanmatigende houding? Ja, maar hij  heeft zojuist het onmogelijke waar gemaakt en dus mag hij. Sterker: het staat hem goed! Ik zie Bolt over het scorebord heen hangen, z’n kindje - 9,58- omarmend.

Usain Bolt, the fastest man on earth…..

 

*De snelste man op aarde zijn, daar kan je mee thuis komen. In navolging van Jesse Owens koos Bolt Berlijn uit om dit huzarenstuk op te voeren. Of zijn tijd ooit nog verbeterd gaat worden? Ja, maar waarschijnlijk wel door Usain Bolt zelf (Tyson Gay liep vanavond al de race van z’n leven, met een prachtige 9,69 als gevolg, maar hij gaat nimmer aan de tijd van Bolt komen).

Geplaatst op 7 april 2019


Meer Nieuws

9 jun
My Friend Sam

28 jul
Release Nummers van Toen!

9 dec
test 1